Glacier Express: treinkaartjes en tarieven

Een treinreis met de langzaamste sneltrein ter wereld is een spectaculaire ervaring. Tickets zijn op verschillende manieren verkrijgbaar. Ons advies: koop een treinpas, dat is in veel gevallen veel goedkoper dan een los treinkaartje.

Ontdekt de Glacier Express met Interrail

Onze tip is Interrail. Met interrail reist u zonder extra kosten van elk station in Nederland via Duitsland naar Zwitserland. Ook in Zwitserland is Interrail in de meeste treinen geldig. Op die manier kunt u zonder extra kosten reizen naar steden als Brig, Chur, St. Moritz en Zermatt. Ook op de route van de Glacier Express is Interrail geldig. Bij gebruik van de regionale treinen hoeft u niets bij te betalen. Wilt u gebruik maken van de directe Glacier Express? Dan hoeft u alleen de reserveringskosten te betalen. Interrail is ook geldig op andere beroemde treinen. Zoals bij de Bernina Express, Gothard Pannorama Express en GoldenPass Line. Voor kinderen t/m 11 jaar kunt u voor meereizende kinderen gratis een Interrail pass bijbestellen. (Per volwassene mogen er maximaal twee kinderen gratis meereizen).  

Tarieven Interrail

2e klas 1e klas 2e klas 1e klas
Leeftijd (28-59 jr) (28-59 jr) (60+) (60+)
Interrail 4 reisdagen (binnen één maand) € 246 € 328 € 221 € 295
Interrail 5 reisdagen (binnen één maand) € 282 € 376 € 254 € 338
Interrail 7 reisdagen (binnen één maand) € 335 € 446 € 302 € 401
Interrail 10 reisdagen (binnen twee maanden) € 401 € 534 € 361 € 481

Wat zijn de reserveringskosten voor de Glacier Express?

Per reiziger bedragen de reserveringskosten 43 CHF in het hoogseizoen (van mei t/m begin oktober) en 33 CHF in het laagseizoen. Ook voor kinderen zijn de reserveringskosten van toepassing. Of u nu reist met Interrail, een los treinkaartje of de Swiss Travel Pass: reserveren voor de Glacier Express is nodig. Voor korte trajecten gelden afwijkende tarieven. Zie pagina Reserveren Glacier Express

Wat kost een los treinkaartje voor de Glacier Express?

De prijs van een los treinkaartje hangt af van het traject. Een enkele reis voor de volledige reis Zermatt - St. Moritz is online verkrijgbaar voor 145 CHF (prijspeil 2020), circa 135 euro. Een 1e klas ticket kost 255 CHF, circa 240 euro. De reserveringskosten voor de Glacier Express zijn hierbij nog niet inbegrepen. De prijs van een retour is gelijk aan de prijs van twee enkeltjes. In veel gevallen is een treinpas dus veel aantrekkelijker dan een los treinticet.