Reserveren voor de Glacier Express 2024

Voor de langzaamste sneltrein ter wereld is veel interesse. Daarom is reserveren verplicht. Per trein zijn er ongeveer 100 a 150 zitplaatsen in de 2e klas beschikbaar, en nog eens 60 in de 1e klas. Per dag rijdt er één trein met de Excellent Class met 20 zitplaatsen.

Zowel voor kinderen als volwassenen moet er gereserveerd worden. Ook voor houders van een Interrail-pas of een Swiss Travel Pass moet er gereserveerd worden. Indien u een rondreis boekt, regelt de touroperator de reserveringen. U kunt een losse reservering ook maken via Treinrondreis.nl. Er komen dan 20 euro boekingskosten bij (per reservering).

Reserveringskosten per persoon Lange reis Korte reis
Hoogseizoen 49 CHF 44 CHF

Voor zowel 1e klas als 2e klas zijn bovenstaande tarieven van toepassing. Voor de Excellent Class gelden afwijkende tarieven, zie verderop.

Wat is een korte reis?

Voor een korte reis geldt een lagere toeslag. De volgende reizen worden gezien als korte reis:

  • St. Moritz - Chur
  • Chur - Andermatt
  • Andermatt - Brig
  • Brig - Zermatt

Wat is de toeslag voor de Excelent class?

Voor de Excellent Class is een 1e klas treinticket noodzakelijk. Daar bovenop geldt een toeslag van 470 CHF per persoon. Voor de Excellent Class is het uitsluitend mogelijk om de volledige route te reserveren. Reserveren voor de Excellent Class gaat via deze pagina.