Toeslag voor de Glacier Express (ook voor Interrail en Swiss Pass)

Met Interrail of Swiss pass de Glacier Express ontdekken? Dat kan. Beide treinpassen zijn geldig op de gehele route van de Glacier Express. Maar voor wie de reis wilt maken in de panoramatrein dient wel te reserveren en een toeslag te betalen. 

Hoogte toeslag

De toeslag hangt af van het seizoen en het traject. In het hoogseizoen (mei t/m oktober) geldt een toeslag van 43 CHF per enkele reis. In het laagseizoen is de toeslag 33 CHF. Ook houders met een Swiss Pass of Interrail-ticket dienen dit te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht op het moment dat er een reservering voor de Glacier Express wordt gemaakt. Dit kan vanaf 90 dagen voor vertrek. Het is tegenwoordig mogelijk om zelf de reservering online te maken.

Korte reizen

Voor korte reizen is de toeslag lager: in het hoogseizoen 33 CHF en in het laagseizoen 23 CHF. Onder korte reis vallen echter maar een beperkt aantal trajecten. Het gaat om:

  • Zermatt - Brig
  • Brig - Andermatt
  • Andermatt - Chur
  • Chur - St. Moritz

Reizen zonder toeslag

Voor wie met Interrail en de Swiss Pass geen toeslag wil betalen is er een oplossing. Neem: de regionale trein. In de regionale trein kunt u genieten van precies hetzelfde landschap. Daarnaast is het mogelijk de reis te onderbreken: overdag rijdt er ten minste elk uur een trein. Veel regionale treinen hebben geen panoramarijtuigen, maar soms kunnen wel de ramen open. Meer over reizen per regionale trein.