Dienstregeling

De Glacier Express rijdt ‘s winters vaak slechts één keer per dag vanuit Zermatt naar St. Moritz en visa versa, In de zomer rijden er meer treinen, en ook naar Davos. De precieze treintijden zijn hier te vinden en op sbb.ch. Op sbb.ch moet u echter wel Andermatt als via station opgeven, anders krijgt u de snelste route in plaats van de mooiste route. Behalve de rechtstreekse Glacier Express kunt u ook gebruik maken van de reguliere treinen.

Glacier Express
Van Zermatt naar St. Moritz

Er is één rit tussen Zermatt en St. Moritz die vrijwel het gehele jaar wordt gereden. Deze rit vertrekt omstreeks tien voor tien uit Zermatt. Brig wordt rond kwart over elf aan gedaan, waarna de reis richting Andermatt wordt ingezet. Die duurt ongeveer 1,5 uur. De Oberalppass wordt omstreeks 13:00 uur gepasseerd. Daarna wordt er gestopt in Disentis, waar de trein geruime tijd stil staat en tussen kwart over twee en half drie weer vertrekt. In de zomer rijden er tussen Zermatt en Disentis twee Glacier Express treinen vlak achter elkaar, die worden dan in Disentis gecombineerd. (Tussen Zermatt en Disentis is het traject niet geschikt om lange treinen in te zetten, vandaar dat de treinen in het hoogseizoen twee treinen los rijden). Chur wordt omstreeks half vier bereikt. Dan moet de reis nog naar St. Moritz, waar de trein rond de klok van zes aan komt. Download dienstregeling.

Van St. Moritz naar Zermatt
Omstreeks negen uur start de trein in St. Moritz, Daarna gaat de Glacier Express richting Chur, waar de trein rond kwart over elf vertrekt richting de Oberalppass en Andermatt. Om 15:40 uur wordt Brig bereikt, waarna het laatste deel van de reis begint. Omstreeks vijf uur komt de Glacier Express in eindbestemming Zermatt aan. Download dienstregeling.

Reguliere treinen
U kunt er ook voor kiezen om één van de reguliere treinen te nemen. Over de gehele route rijdt er minimaal één keer per uur een trein (behalve ‘s avonds). U moet echter wel diverse keren overstappen en anders dan in de Glacier Express is er geen restauratie rijtuig aanwezig.

  • Zermatt – Brig (MGB)
  • Brig – Andermatt (soms doorgaand naar Göschenen) (MGB)
  • Andermatt – Disentis (MGB)
  • Disentis – Reichenau – Chur (en verder in de richting Scuol Tarasp, het meest oostenlijke station van Zwitserland)
  • Chur – Reichenau – St. Moritz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *